// EVE-online
keskikuva


Kuvakaappauksia

Lisää kuvia

 

Mistä pelin voi hankkia?

Voit ladata pelin eve-onlinen nettisivuilta osoitteesta www.eveonline.com tai voit ostaa pelin aloituspakkauksen kaupasta.

Kaupasta ostettuna pakettiin sisältyy 60 päivää peliaikaa, mutta voit myös kokeilla peliä 14 päivää ilmaiseksi lataamalla pelin netistä. Peliin jo liittynyt pelaaja voi lähettää sinulle 21 päivän kokeilukutsun, jos haluat kokeilla yhden ylimääräisen viikon peliä.

Jos et tunne vielä ketään even pelaajaa, voin tarvittaessa lähettää kutsuja. Lähetä viesti minulle, niin pääset kokeilemaan peliä 21 päivän ajan.

Mitä maksaa?

Eve-online on kuukausimaksullinen peli, joka tarkoittaa että pelaajan on ostettava peliaikaa. Peliaika maksaa n. 15-10€ / kk, riippuen ostotavasta. Peliaikakortteja myydään joissain kaupoissa, ja ne maksavat 22-29€ ja sisältävät 60 päivää peliaikaa.

Peliaikaa voi myös ostaa luottokortilla (ja visa electronilla) pelin sivulta, jolloin voi pääsee nauttaimaan määräalennuksista. Mitä enemmän ostat peliaikaa kerralla, sitä halvempaa se on.

Linkkejä

EVE-online

Battleclinic eve

Avaruusoopperaa aikuisille ja piraateille

EVE-online on moninpelattava "avaruussimulaattori", jossa pelaaja ohjaa yksittäistä alusta valtavassa tyhjiössä nimeltään eve-onlinen universumi. Even universumi pitää sisällään satoja ellei tuhansia aurinkokuntia, jotka on yhdistetty hyppyporteilla. Hyppyporttien avulla pelaaja voi "hypätä" aurinkokunnasta toiseen. Jokainen pelissä oleva pelaaja kuuluu korporaatioon, joka on even vastine klaaneille, killoille ja vastaaville. Korporaatio voi olla tietokoneen omistama, eli npc korpo (non-player character). Pelaajat voivat itsekin perustaa korporaatioita, joista taasen voidaan muodostaa alliansseja. Isot allianssit pitävät sisällään useita tuhansia pelaajia.

Eve-onlinen universumista tekee uniikin se, että kaikki pelaajat ovat samalla palvelimella. Poiketen esim. World of warcraft -moninpelistä, jossa samasta virtuaalimaailmasta on luotu useita eri kopioita. Nämä kopiot ovat kuin rinnakkaisuniversumeita, jotka eivät vaikuta toistensa pelilliseen sisältöön. Yhdellä palvelimella pystyy samanaikaisesti olemaan keskimäärin 10-20 tuhatta pelaajaa.

Evessä asia on aivan päin vastoin. Pelaajia saattaa olla parhaimmillaan yhtäaikaa pelissä lähes 60 000, ja kaikki ovat samalla palvelimella. Tämä tarkoittaa sitä, että jos peliyhteisössä tapahtuu jotain suuresti pelimaailmaan vaikuttavaa, vaikuttaa se kaikkiin pelaajiin. Pelaajat voivat myös saavuttaa henkilökohtaista mainetta erilaisilla teoilla, ja voit jopa joskus kohdata pelimaailman "kuuluisuuksia".

Kapitalistinen luokkayhteiskunta plasmatykeillä varustettuna

Yksi mielenkiintoisimmasta piirteistä eve-onlinessä piileen sen kaupankäynnissä. Lähes kaikki pelissä käytettävät alukset, moduulit, ammukset ja monet muut tuotteet ovat pelaajien valmistamia. Tämä mahdollistaa oikean kaltaisen pelaajien välisen kaupankäynnin, jossa tuotteen elinkaari lähtee mineraalien kaivamisesta päättyen tuotantovaiheen kautta kauppiaan kaupiteltavaksi. Jokaisen vaiheen välissä täytyy raaka-ainetta tai tuotetta hieman liikutellakin, joten avaruuden rekkamiehillekin löytyy oma työnsarkansa.

Evekin kärsii monista peleistä tuttua inflaatiota, jossa tuotteiden hinnat kohoavat ja rahan arvo alenee, mutta yllättävän vähän. Inflaatiota ovat pitämässä kurissa mm. erilaiset korporaatioden ja allianssien väliset sodat ja piraatit. Yleensä aluksien menetykset esitetään menetetyssä pelirahassa, eli kuinka monta ISK:iä (pelivaluutan yksikkö) pelaaja on menettäny aluksensa tuhoutuessa.

Sodissa korporaatiot käyvät sotaa toisiaan vastaan npc poliisien valvomalla alueella, jota nimitetään hisec:ksi (eng. high sec), jossa pyssyjä ei paukutella ilman syytä tai viranomaislahjontaa (eli sodanjulistusta, joka tietenkin maksaa). Korporaatiota sotivat erilaisista syistä. Sotia saatetaan julistaa esim. sanallisesta tai sanattomasta loukkauksesta,  häiritsemään toisen korporaation liiketoimintaa tai huvin vuoksi. Yksi erittäin elävä rahantekomalli on myydä omia sotataitojaan, eli perustaa tai liittyä palkka-armeija korporaatioon (eng. mercenary), jotka sotivat sotasi puolestasi.

Piraatit sen sijaan majailevat low sec:ssä, jonne lain pitkä koura ei yllä ja kaikki on vapaata riistaa. Piraatteja joko inhotaan tai ihaillaan, sillä he tekevät kovalla työllä ansaitsemastasi aluksesta romua ja hyötyävät siitä vielä kaupallisesti myydessään aluksestasi jääneet osat markkinoilla.

Allianssien väliset sodat sen sijaan ovat massiivisia taisteluita null sec -alueiden omistuksesta. Evessä allianssi voi omistaa osan alueesta, jota kutsutaan nimellä null sec. Joskus allianssien väliset taistelut saattavat kärjistyä yli tuhannen henget taisteluiksi.

Hahmon kehitys

Hahmon kehitys evessä on jatkuvaa, joka tarkoittaa ettei pelaajan tarvitse olla pelissä kehittyäkseen hahmoa. Pelissä on hyvin paljon erilaisia taitoja, eli skillejä, jotka koostuvat viidestä tasosta. Jokainen taso parantaa hahmon tiettyjä pelillisiä ominaisuuksia, ja vaikuttaa mitä muita skillejä hahmo voi opetella. Jokaisen skillin tason saavuttaminen vie jonkin verran aikaa. Ensimmäinen taso vie useimmiten muutamia minuutteja ja  jiimeinen taso saattaa viedä muutamasta päivästä jopa useisiin kuukausiin. Pelihahmo kehittää pelaajan valitsemaan skilliä kokoajan riippumatta siitä onko pelaaja sisällä pelissä vai ei.

Tämän takia peli soveltuu myös työssäkäyville ja perheellisille, eikä ole olenkaan harvinaista, että korpokaveri saattaa yli 30-vuotias perheellinen. Tosin kuten monissa muissakin peleissä, naisia on pelaajina vähemmän kuin miehiä.

Vaikka hahmoa luotaessa on pelaajan valittava tiettyjä ominaisuuksia hahmoon liittyen, eivät nämä vaikuta siihen mitä skillejä hahmo voi opetalla. Toisin sanottuna kikki pelihahmot voivat kehittää aivan kaikkia taitoja pelissä riippumatta alussa tehdyistä valinnoista.  Evessä ei ole hahmoluokkia, eikä hahmoluokka-rajoituksia. Hahmon kasvonpiirteet voi myös personalisoida, ja siihen kannattaakin kuluttaa hieman aikaa ja pari lisähahmoa.

- noini -

 

Olennainen osa eveä on rottien, eli npc piraattien tappaminen:

 

Creative Commons License

Lähetä kommenttisi


Kommentit

Kukaan ei ole kommentoinut tätä sivua.

» Tämän sivun kommenttejen RSS-lähde
» Kaikkien kommenttejen RSS-lähde